Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering

609.444 RSD

Kotlovi na pelet

Opis

Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering razvijeni su sa ciljem da Radijator Inženjering ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Koristeći uopšteni pojam Biomsa naravno da se pre svega misli na pelet. Treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja i trešnja) kao i opiljcima iz drvoprerade. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada. Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.

S druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je kotlove serije TKAN 100 moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem) i tada je loženje ručno. Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora. Industrijski kotlovi na biomasu su izrađeni od kotlovskih limova debljine 6 mm i više. Izmenjivač toplote je od bešavnih, kotlovskih cevi. Stepen iskorišćenja je blizu 90% na pelet. Temperature dimnih gasova na izlazu su od 170 do 190 stepeni pri višim režimima, što uvek možemo da proverimo na displeju automatike.

Uz TKAN industrijske kotlove ide i (dnevni) mali silos čija je zapremina 800 litara. On ima mogućnost povezivanja sa velikim silosom i to bočno i čeono. Veliki silos pravi kupac prema dimenzijama raspoloživog prostora i on se pužnim transporterom povezuje sa malim silosom. Automatika podržava priključenje motora tog pužnog transportera.

Kotlovi na pelet TKAN 60 kW Radijator Inženjering su u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje. Stepen korisnosti na pelet je preko 90%.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1518x1355x1564mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

761kg

Tip goriva

Biomasa (Pelet i koštice), Drva, Ugalj

Nominalna snaga

60kW

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Kapacitet rezervoara

170kg

Količina vode

276l

Prečnik dimovoda

Ø200

Visina sredine dimovoda

1125mm

Priključak za vodu

6/4"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Crvena