Toplotne pumpe Compress 3000 AWES 11s Electro split Bosch

642.156 RSD

Toplotne pumpe Bosch

Opis

Toplotne pumpe Compress 3000 AWES 11s Electro split Bosch

Nova Compress 3000 AWS: Kompaktna i fleksibilna

Iskoristite obnovljivu energiju za grejanje svog doma i pripremu tople vode.

Manjih dimenzija i kompaktnog pakovanja, ova toplotna pumpa ispunjava potrebe za svaki dom, kuću, dvorište ili stan.

Jedan sistem za sve namene

Bez obzira da li planirate gradnju novog objekta ili modernizaciju postojećeg sistema grejanja, ili možda želite svom kotlu dodati toplotnu pumpu, naša Compress 3000 AWS toplotna pumpa je odgovarajuća i za samostalan rad i rad u sprezi sa drugim uređajima.

Jednostavna za korištenje

Sa ugrađenom upravljačkom automatikom Bosch HPC400, Compress 3000 AWS se može podesiti savršeno u skladu sa Vašim ličnim zahtevima za grejanjem. Upravljačka jedinica uz pomoć naprednog algoritma rada uklapa sve izvore toplote u efikasan sistem i stara se da je kofor na najvišem nivou. Uz dodatno kupljeni IP-modul moguća je i komunikacija sa smart mobilnim uređajima putem internet veze, te je korišćenje ove toplotne pumpe još jednostavnije.

Prednost sistema

Ukoliko je to potrebno, Compress 3000 AWS može raditi zajedno sa gasnim kotlom, elektro kotlom, sistemom na čvrsto gorivo, fotonaponom ili sl. Zato nije važno želite li da Vaš sistav grejanja koristi sunčevu energiju, ili se radije odlučujete za korištenje čvrstog goriva, gasa ili nekog drugog izvora energije, Bosch ima sve što vam je potrebno za prikladno grejanje na osnovu obnovljive energije.

Gejanje i hlađenje – nema problema

Bosch Compress 3000 AWS je standardno na raspolaganju za grejanje i aktivno hlađenje. Zahvaljujući ovoj funkciji možete obezbediti Vašem domu idealnu temperaturu i u zimskim i u letnjim danima korišćenjem samo jednog uređaja. Uređaj dolazi opremljen svim potrebnim senzorima i automatikom koja je spremna da radi u svim režimima grejanja i hlađenja.

Samostalan ili kombnovan rad

Toplotne pumpe Compress 3000 AWES 11s Electro split Bosch sadrže spoljašnju jedinicu koja je sa unutrašnjom jedinicom povezana rashladnim fluidom R410A. Unutrašnje jedinice mogu biti opremljene dodatnim back up višestepenim električnim grejačem ili sa mešnim trokrakim ventilom za bivalentni režim rada uz pomoć nekog dodatnog izvora toplote (gasni, elektro ili drugi kotao).

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije spoljne jedinice (DxŠxV)

330x950x1380mm

Dimenzije unutrašnje jedinice (DxŠxV)

386x485x700mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Split

Kapacitet grejanja (A7W35)

14,5kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

12kW

COP (A7W35)

4,70

EER (A35W18)

3,30

Opseg rada (grejanje)

Od -20 do 35°C

Opseg rada (hlađenje)

Od 10 do 45°C

Struja

Monofazna

Freon

R410A

Energetska klasa (W55/W35)

A+ / A++