Toplotne pumpe aroTHERM VWL 15 kW monoblok Vaillant

892.501 RSD

Toplotne pumpe Vaillant

Opis

Toplotne pumpe aroTHERM VWL 15 kW monoblok Vaillant – trofazna

Inverterska toplotna pumpa Vaillant aroTHERM VWL

Toplotne pumpe aroTHERM VWL 15 kW monoblok Vaillant koriste toplotu spoljašnjeg vazduha, pa ih karakteriše brza ugradnja, jednostavan princip eksploatacije i visok stepen iskorišćenja. Monoblok toplotna pumpa aroTHERM namenjena je za grejanje i hladenje unutrašnjih prostora i pripremu potrošne tople vode. U kombinaciji sa odgovarajućim solarnim rezervoarom, moguće je objediniti sve prednosti solarnog sistema i tehnologije toplotne pumpe. S obzirom na to da je smeštena izvan objekta, konstruisana je za rad na grejanju do spoljašnje temperature -20 °C, a u funkciji hlađenja do +10 °C i u funkciji pripreme potrošne tople vode do -20 °C.

Visoka efikasnost

„Srce“ aroTHERM toplotne pumpe je rotacioni kompresor sa inverterskom tehnologijom, koji omogućava modulaciju i duži ciklus rada, osigurava konstantnu i stabilnu temperaturu i prilagođava toplotni kapacitet prema trenutnim toplotnim gubicima objekta. U prilog efikasnosti sistema govore i ostale bitne tehničke karakteristike, kao što je integrisana visokoefikasna cirkulaciona pumpa, elektronski ekspanzioni ventil, modulirajući ventilator na isparivaču i mogućnost podešavanja bivalentne tačke za alternativni generator toplote ili paralelan rad (triVAI način upravljanja).

U povoljnim atmosferskim uslovima, moguće je postići temperaturu polaznog voda od 63 °C, a sama primena je moguća u monoenergetskim ili hibridnim sistemima. Toplotna pumpa se proizvodi u četiri modela, različite toplotne snage (5, 8, 11 i 15 kW), a na raspolaganju je i celi niz dodatnog pribora koji omogućava integraciju u najzahtevnije sisteme.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

463x1103x1375mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Monoblok

Kapacitet grejanja (A7W35)

14,6kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

13,7kW

COP (A7W35)

4,50

EER (A35W18)

3,20

Opseg rada (grejanje)

Od -20 do 35°C

Opseg rada (hlađenje)

Od 10 do 45°C

Struja

Trofazna

Freon

R410A

Energetska klasa (W55/W35)

A+ / A+++