Kotlovi na pelet TKAN 2 40-50 kW Radijator Inženjering

325.000 RSD 310.500 RSD

Kotlovi na pelet

Opis

Kotlovi na pelet TKAN 2 40-50 kW Radijator Inženjering

Kotlovi na pelet TKAN 2 40-50 kW Radijator Inženjering razvijeni su sa ciljem da Radijator Inženjering ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Koristeći uopšteni pojam Biomsa naravno da se pre svega misli na pelet, ali treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja i trešnja) kao i opiljcima iz drvoprerade. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada.

Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.

S druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je kotlove serije TKAN 2 moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem) i tada je loženje ručno. Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora, tako da su kotlovi serije TKAN 2 u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje. Stepen korisnosti na pelet je preko 90%.

Pri normalnim režimima temperatura dimnih gasova na izlazu je oko 120°C, a pri maksimalnim režimima je ispod 150°C. Ove vrednosti mogu u svakom trenutku da se očitaju na displeju. Kotlovi na biomasu serije TKAN 2 poseduju bakarni izmenjivač za priključivanje ventilatora za termičko osiguranje kao i klapnu za potpalu. Svi delovi vodenog dela kotla izrađeni su od bešavnih cevi i kotlovskih limova debljine 4mm i više, u zavisnosti od snage kotla. Samo ložište je napravljeno od masivnih izolacijskih materijala i sivog liva. TKAN 2 pokriva opseg snaga od 40 do 50 kW.

Ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati.  Ostali kotlovi na pelet.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kotlovi na pelet TKAN 2 40-50 kW Radijator Inženjering”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

×
×

Cart