Vakuumski solarni kolektori Soller

Solarni sistemi

Šifra proizvoda: 014SKSV18SOL Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Vakuumski solarni kolektori Soller

Vakuumski solarni kolektori Soller su idealni za grejanje vaše potrošne vode i za potporu grejanja. Ovaj kolektor označava visoka efikasnost i u prelaznim mesecima i kod nepovoljnih vremenskih prilika.

Konstrukcija kolektora dozvoljava jeftinu samostalnu montažu na krovu. Sve uobičajene vrste montaže: montaža na kosim krovovima i na ravnim krovovima mogu se na licu mesta ostvariti. Nosač za ravni krov se isporučuje uz kolektor.

Vakuumska cev preuzima direktno i difuzno zračenje sunca i garantuje u prelaznim mesecima visoke prinose putem pretvaranja energije zračenja u termičku energiju.

Vakuum između međusobno stopljenih cevi je dugovečan i delovanje izolacije ostaje uvek nepromenjeno. Time apsorberska cev tokom životnog veka konstantno daje visoku snagu

Heat Pipe cev je provodnik toplote koji korišćenjem toplote od isparavanja i kondenzacije tečnosti dozvoljava visoku gustinu toplotnog toka.

Kod sunčevog zračenja tečnost u vakuumskoj cevi počinje da isparava i diže se prema gore. Time se materijalu koji treba hladiti oduzima toplota.

Para struji kroz cev do zone za hlađenje, predaje toplotu isparavanja i pri tome se kondenzuje. Medij koji je postao tekući potom teče nazad na kraj toplotne cevi i ponovno je spreman za preuzimanje energije.

Prednost toplotne cevi (Heat Pipe) je u visokoj gustini toplotne energije, kao i u bespogonskoj cirkulaciji tečnosti.

 

Karakteristike

– Vakuumska cev: Φ58×1800mm

– Kondenzator: bakar Φ14mm

– Toplotna cev: bakar Φ8mm

– Radni pritisak: 0.6MPa

– Max. radni pritisak: 1.2MPa

– Ukupan broj cevi po kolektoru 18

– Dimenzije kolektora 1960×1475×130

Ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati. Ostala oprema za grejanje.