Usponski ventil ručni 1/2″ jednocevac Giacomini

2.635 RSD

Usponski ventili

Šifra proizvoda: 001PGJL1212GIA Kategorija: Oznake: ,

Opis

Usponski ventil ručni 1/2″ jednocevac Giacomini

Upotreba

GIACOMINI serija jednocevnih ventila, je razvijena i realizovana sa ciljem širenja jednocevnih sistema, nudeći tržištu, seriju termostatskih, mikrometričkih ventila, kompatibilnih sa bilo kojim tipom termostatskih ili elektromotornih glava iz ponude GIACOMINI-ja.

Karakteristike

Usponski ventil ručni 1/2″ jednocevac Giacomini dozvoljava kompletno isključivanje grejnog tela iz kruga napajanja, dozvoljavajući intervenciju na radijatoru i u slučaju funkcionisanja instalacije. Zatvarajući unutrašnji navijak, fluid prolazi kroz by-pass ventila da bi stigao do sledećeg radijatora.

Uz pomoć integrisanog radijatorskog navijka moguće je postići podešavanje protoka kroz radijator, u opsegu od 0% do 50% od ukupnog protoka.

Ventil GIACOMINI R314DN je manuelni ventil. U osnovnoj konfiguraciji, povratni vod nalazi se bliže radijatoru a potisni sa spoljne strane. U slučaju da je neophodna suprotna konfiguracija, potrebno je okrenuti odvajač protoka.

Za spajanje ventila i radijatorskog navijka koristi se usponska cev R194 Φ16 mm koja se mora poručiti odvojeno.

Za povezivanje na sistem treba koristiti adaptere R178 ili R179AM, pri čemu su prečnici ulazne i izlazne cevi ventila 1/2″.

Tehnički podaci

Maksimalna temperatura: 110°C

Maksimalni radni pritisak: 1 MPa (10 bar)

Maksimalni protok kroz radijator 50% pri ručnom korišćenju, 35% u kombinaciji sa termostatskom glavom.

Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati. Kompletna oprema za centralno grejanje.