Toplotne pumpe Omnia S 4 kW split Ferroli (mono)

468.570 RSD

Toplotne pumpe Ferroli

Opis

Toplotne pumpe Omnia S 4 kW split Ferroli (mono)

Nova gama toplotnih pumpi sa punim inverterskim split sistemom i ekološkim rashladnim sredstvom R32. Sastoji od spoljne jedinice koja sadrži najvažnije elemente rashladnog kruga, od kompresora do izmenjivača toplote sa vazdušne strane, koji se povezuje sa cevima rashladnog sredstva do unutrašnje jedinice. Unutrašnja jedinica, s druge strane, sadrži glavne komponente vodenog kruga generatora toplote, sa predinstaliranim komponentama, kao što su visokoefikasna cirkulaciona pumpa i ekspanziona posuda, kako bi se omogućila sigurna, brza i praktična instalacija. Standardno se isporučuje sa električnim grejačem od 3 kV za monofazne modele i 6kV za trofazne modele. Instaliranje split sistema takođe nudi neospornu prednost izbegavanja problema smrzavanja, čak i na najnižim temperaturama (do -25 ° C) čak i u odsustvu električne energije. Sve jedinice zadovoljavaju najekstremnije zimske/letnje potrebe za grejanjem/hlađenjem sa kapacitetom za proizvodnju tople vode do 65 ° C, što ih čini idealnim za praktično sve sisteme grejanja, bez obzira da li su panelni, sa ventilator konvektorima ili radijatorima, uključujući proizvodnju potrošne tople vode (PTV) preko spoljašnjeg bojlera. Ferrolijev novi dizajn sa punim inverterom koristi DC invertersku modulaciju na tri glavne komponente mašine koje troše energiju, tj. kompresor, ventilator i cirkulacionu pumpu. Ovo omogućava modulaciju distribuiranog kapaciteta finim praćenjem toplotnog opterećenja, omogućavajući tako veoma visoku energetsku efikasnost i važnu uštedu za krajnjeg korisnika. Na taj način, Ferrolijev dizajn sa punim inverterom smanjuje udarnu struju, izbegavajući fluktuacije električne mreže, čime se poboljšava radni vek komponenti. Nivoi buke su među najnižim u na tržištu, a može se koristiti ili kao samostalan ili kao uređaj integrisan sa drugim izvorima toplote. Sve jedinice se isporučuju sa temperaturnom sondom za bojler PTV i sondom za temperaturu spoljnog vazduha (prethodno montiranu na spoljnoj jedinici).

Toplotne pumpe Omnia S 4 kW split Ferroli (mono) imaju sledeće karakteristike:

> SISTEM KONTROLE

Kontroler dolazi sa Capsense tehnologijom sa grafičkim ekranom od 2,8 inča, što osigurava jednostavnu I laku komunikaciju korisnika sa proizvodom. Interfejs ugrađene mašine lako komunicira sa novim pametnim Connect CRP sistemima, koji mogu upravljati do 8 termostata.

MODBUS PROTOKOL za pametnu kontrolu preko spoljnog BMS -a.

GREJANJE I HLAĐENJE sa toplotnom pumpom kao jedinim izvorom toplote. Potpuna modulacija invertera znači da se zadate vrednosti mogu održavati i u grejanju i u hlađenju uz optimizaciju potrošnje za korisnika. Podešavanje temperaturne krive (standardno) može poboljšati udobnost i dodatno smanjiti potrošnju.

PROIZVODNJA TOPLE VODE (PTV) Kada sonda za temperaturu tople vode na spoljnom bojleru, registruje temperaturu ispod određene vrednosti, mašina ulazi u PTV režimu, odnosno grejanje sa namenskom zadatom temperaturom.

ULAZ PAMETNE MREŽE IZ FOTONAPONSKOG SISTEMA I MREŽE Jedinica je opremljena sa 2 digitalna kontakta za upravljanje ulazom iz fotonaponskog sistema i mreže. Ovo su poznati Smart Grid kontakti koji se koriste za optimizaciju potrošnje i uštedu. Prvi kontakt (EVU) govori toplotnoj pumpi kada fotonaponski sistem proizvodi: toplotna pumpa povećava zadatu vrednost tople vode sa ciljem za poboljšanje sopstvene potrošnje (gde korisnik ima najbolju uštedu). Kontakt prema mreži (SG) upozorava toplotnu pumpu kada električna energija košta više (ako to dozvoljava operater), koji će tada biti ograničen u skladu sa podešenim vrednostima.

DALJINSKO UPRAVLJANJE PREKO APLIKACIJE Dostupno za iOS i Android koristeći Connect CRP (opcionalno) grejač PTV. U režimu pripreme tople sanitarne vode jedinica upravlja električnim grejačem integrisanim u bojler, funkcijom protiv legionele ili dodatnim generatorom u slučaju kvara.

FAST DHV Funkcija koja omogućava davanje prednosti proizvodnji tople sanitarne vode aktiviranjem svih dostupnih izvora energije, kako bi se bojler PTV doveo do zadate vrednosti u najkraćem mogućem roku.

FUNKCIJA ANTI-LEGIONELLA Omogućava podešavanje nedeljnih ciklusa protiv legionele. Da bi efikasno funkcionisalo, u bojler mora biti ugrađen dodatni električni grejač ili se mora dogrevati preko dodatnog generator toplote.

TIHI REŽIM Kada se aktivira, smanjuje maksimalnu frekvenciju kompresora i brzinu ventilatora te time značajno smanjuje emisiju buke. Dostupno sa 2 različita nivoa i vremenski programabilno u dnevnim vremenskim intervalima (npr. noću).

ON/OFF preko spoljnog kontakta. Uređaj se može aktivirati i deaktivirati preko spoljašnjeg uređaja.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije spoljne jedinice (DxŠxV)

426x1008x712mm

Dimenzije unutrašnje jedinice (DxŠxV)

320x422x702mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Split

Kapacitet grejanja (A7W35)

4,2kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

4,5kW

COP (A7W35)

5,10

EER (A35W18)

5,50

Opseg rada (grejanje)

Od -25 do 35°C

Opseg rada (hlađenje)

Od -5 do 43°C

Struja

Monofazna

Freon

R32

Energetska klasa (W55/W35)

A++ / A+++