Toplotne pumpe aroTHERM VWL 10 kW split Vaillant

858.356 RSD

Toplotne pumpe Vaillant

Opis

Toplotne pumpe aroTHERM VWL 10 kW split Vaillant – trofazna

Split tehnologija: čini ono dobro još boljim. Razvijeno u Nemačkoj, proizvedeno u Europi. Jednako kao aroTHERM Monoblok, koji je već hiljadu puta pokazao svoju vrednost, aroTHERM Split sistem nudi visoku efikasnost u raznim sistemima. Visok kvalitet proizvodnje osigurava trajni kvalitet funkcije grejanja i hlađenja. Nova tehnološka rešenja i opsežni i optimizirani detalji omogućuju Vam trostruki povrat uloženog.

  • Tihi rad – prikladna kod objekata sa terasom
  • Visoka efikasnost sa niskim troškovima održavanja
  • Može se kombinirati s fotonaponskim sistemima
  • Razvijeno i proizvedeno u Vaillant-u
  • Intuitivna regulacija i efikasno hibridno upravljanje preko regulacije multiMATIC VRC700

Unutrašnja jedinica: VWL 127/5 IS

Savršeno za novogradnju

Toplotne pumpe su niskotemperaturni sistemi grejanja. To ih čini idealnim za nove objekte, koji imaju niske energetske potrebe zahvaljujući dobroj izolaciji. Većina energije koristi se za zagrevanje vode, a u tom delu toplotne pumpe Vaillant mogu se pohvaliti najboljim izlaznim vrednostima koje Vam garantuju svakodnevnu udobnost.

Prikladno za postojeće objekte

Toplotne pumpe aroTHERM VWL 10 kW split Vaillant mogu efikasno raditi i u starijim zgradama – posebno u slučaju renoviranih objekata i korišćenja podnog grejanja umesto radijatora. Opšte pravilo je, što je viši nivo modernizacije, to se više preporučuje upotreba toplotne pumpe. Hibridni sistemi toplotne pumpe i gasnog kondenzacionog uređaja takođe nudi veću pouzdanost i energetsku efikasnost.

Niži računi u domaćinstvu

U poređenju sa drugim uređajima, toplotna pumpa može smanjiti Vaše račune za grejanje do 75 %. Toplotna pumpa koristi energiju okoline za grejanje i hlađenje Vašeg doma. Od 100 % toplotne energije toplotna pumpa koristi samo 25 % električne energije za rad. Ostalih 75 % je besplatna toplotna energija iz okoline. Možete očekivati i 100 %-tnu nezavisnost od fosilnih goriva.

Manje CO2 u vazduhu

Tradicionalni sistemi grejanja koriste fosilna goriva, što ih čini skupim i neodrživim za životnu okolinu. Toplotne pumpe troše manje energije od tradicionalnog sistema grejanja jer koriste obnovljive izvore energije i ekološki su prihvatljivije zbog pozitivnog uticaja na životnu sredinu.

Toplotne pumpe ostvaruju rezultate nezavisno od vremenskih prilika

U geografskom smislu ne postoje ograničenja u pogledu lokacije gde se toplotne pumpe mogu koristiti. Pouzdano i delotvorno greju čak i na krajnjem severu, gde temperature padaju do −20°C. Kupci u južnijim krajevima možda će biti zainteresovani za integrisanu mogucnost aktivnog hlađenja, koja se može aktivirati leti uz određena podešavanja.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije spoljne jedinice (DxŠxV)

450x1100x1565mm

Dimenzije unutrašnje jedinice (DxŠxV)

350x440x720mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Split

Kapacitet grejanja (A7W35)

9,8kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

12,8kW

COP (A7W35)

4,70

EER (A35W18)

3,40

Opseg rada (grejanje)

Od -20 do 20°C

Opseg rada (hlađenje)

Od 15 do 46°C

Struja

Trofazna

Freon

R410A

Energetska klasa (W55/W35)

A++ / A++