Kotlovi na pelet TOBY B samočistač 14 kW Termomont

250.351 RSD

Kotlovi na pelet

Opis

Kotlovi na pelet TOBY B samočistač 14 kW Termomont su kotlovi sa automatskim sagorevanjem i čišćenjem drvenog peleta kompaktnih dimenzija.

Kotao TOBY B predstavlja kompaktnu verziju kotla „standardnih dimenzija“ TOBY, kao takav namenjen je isključivo smeštaju u kotlarnicama (nasuprot kaminskoj verziji TOBY H).

Poseduju toplotnu izolaciju tako da najveći deo svoje toplotne energije predaju instalaciji centralnog grejanja.

Samočisteći gorionik kotla (sopstveno originalno rešenje zaštićeno u Evropskom registru dizajna EUIPO) sa tri vazdušne promaje (primarni, sekundarni i tercijarni vazduh).

Totalno sagorevanje (još veća učinkovitost kotla i još ekonomičniji rad kotla (dodatna ušteda zahvaljujući novom gorioniku (šolji za izgaranje)) – temperatura dimnih gasova je dodatno smanjena u odnosu na prethodni model.

Gorionik je samočisteći zahvaljujući pokretnom livenom dnu  – turbulatori kotla se kod B verzije i dalje otresaju ručno.

Kotlovi na pelet TOBY B samočistač 14 kW Termomont postoje i kao SET izvedba: To znači da su svi elementi kotlarnice već ugrađeni u kotao: Cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda, sigurnosni ventil. Prilikom porudžbine potrebno naglasiti da li se radi o običnoj ili SET izvedbi.

Automatski rad.

  • Svi procesi rada su naravno automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena (5 nivoa snage). Kotao odlikuje tih rad.
  • Moguća doplata za ekran regulacije kotla osetljiv na dodir („touchscreen“).
  • Uz kupovinu TOBY mini wifi rutera  je moguće povezivanje regulacije kotla sa internetom i paljenje/gašenje kotla putem aplikacije na mobilnom telefonu (android, ios).

Kvalitet izrade. 

  • U skladu sa zahtevima norme EN 303-5 unutrašnji kazan kotla je sačinjen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u kontaktu sa vatrom, debljine 4mm. Emisije dimnih gasova su veoma niske, a efikasnost preko 90%  (klasa 5).

Sigurnost i bezbednost u radu. 

  • Dovod peleta iz spremnika je putem internog trasnportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na internom transporteru je montiran sigurnosni termostat koji sprečava eventualnu pojavu povratnog plamena. Pored toga, sa bočne strane postoji otvor koji se aktivira u slučaju neočekivanog natpritiska u ložištu. Kotao poseduje i senzor pritiska u ložištu, otvaranjem vrata kotla za vreme rada kotla, senzor će zaustaviti motor tj. doziranje peleta i izbaciti alarm.

Kotao je moguće povezati na sobni termostat

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

775x610x1450mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

225kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

0,86-3,1kg/h

Nominalna snaga

14kW

Grejna površina

40-80m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

80kg

Količina vode

33l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

130mm

Priključak za vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Siva