Kotlovi na pelet TOBY B 17 kW Termomont

258.258 RSD

Kotlovi na pelet

Opis

Kotlovi na pelet TOBY B 17 kW Termomont predstavljaju kompaktnu verziju kotla „standardnih dimenzija“ TOBY.

Poseduje toplotnu izolaciju (za razliku od kaminske verzije TOBY H) tako da najveći deo svoje toplotne energije predaje instalaciji centralnog grejanja. Dimenzije ovog kotla posebno su prilagođene za smeštaj kotlova u manje prostorije ili gde je problem da kotao prođe kroz određene uske prolaze i slično. Takođe prečnik izvoda dimnih gasova kod svih modela TOBY B zaključno sa 50 KW iznosi 80mm za razliku od 120mm koliko je kod klasičnog TOBY modela.

Svi B modeli su raspoloživi i kao SET verzija: To znači da su svi elementi kotlarnice već ugrađeni u kotao: Cirkulaciona pumpaekspanziona posudasigurnosni ventil. Kao i kod standardnih TOBY kotlova, princip rada je sličan: ložište kotla radi na principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) u odnosu na atmosferski vazduh što se u praksi pokazalo kao bolji vid sagorevanja nego natpritisak (gorionik na pelet). Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih rad.

Kupovinom dodatnog rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične konekcije na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme). Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do šolje gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru sprečava eventualni povratni plamen.

Kotlovi na pelet TOBY B 17 kW Termomont ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

Kotao je moguće povezati na (bežični) sobni termostat.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

775x615x1465mm

Tip kotla

Čelični

Masa kotla

210kg

Tip goriva

Pelet

Potrošnja goriva

1,1-3,6kg/h

Nominalna snaga

17kW

Grejna površina

80-120m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Kapacitet rezervoara

90kg

Količina vode

41l

Prečnik dimovoda

Ø80

Visina sredine dimovoda

185mm

Priključak za vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

>90%

Boja

Crvena