Akumulatori toplote 2000 Radijator Kraljevo

202.920 RSD

Solarni sistemi

Šifra proizvoda: 014AK2000RAD Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Akumulatori toplote 2000 Radijator Kraljevo

Prema dugogodišnjim iskustvima iz projektovanja i izvodjenja instalacija centralnog grejanja kao i stečenim znanjima u proizvodnji kotlova na čvrsto gorivo preporučujemo ugradnju akumulacija grejne vode AK u sisteme individualnih grejanja u sprezi sa svim konstrukcijama kotlova iz našeg proizvodnog programa. Posebno dobar efekat u akumulaciji je kod serije FK koja ima prinudno sagorevanje sa centrifugalnim ventilatorom. Kotlove serije GR koji sagorevaju drvo po principu pirolize nemoguće je i pustiti u rad bez ugradnje akumulacije tople vode za grejanje.

Glavne konstrukcije akumulatora toplote su:

 

  • akumulator tople vode za grejanje, naziv AK
  • akumulator sa cevnim izmenjivačem za solarno grejanje, naziv AKS (S za spiralu)
  • akumulator sa prohromskim bojlerom za sanitarnu vodu, naziv AKB (B za bojler)
  • akumulator sa cevnim izmenjivačem i prohromskim bojlerom, naziv AKBS (BS za bojler i spiralu)

 

Glavni razlozi za upotrebu akumulacije tople vode su:

 

  • Bolje iskorišćenje ogreva tj. ušteda energije. Daje nam mogućjnost da kotao radi na višim režimima temperatura, gde je iskorišćenje bolje, a u isto vreme akumulira višak energije koji se ne potroši u radijatorima.
  • Duži vek trajanja kotla. Kad kotao radi na višjim režimima onda je nemoguće da dođe do pojave kondenzacije što direktno utiče da i kotao ima duži radni vek.
  • Manji broj loženja u toku dana. U zavisnosti od veličine akumulacije moguće je da samo posle jednog loženja imate višesatno ili višednevno grejanje.
  • Sabiranje više izvora energije. Ovo je varijanta upotrebe za AKS konstrukciju. Upotrebom izmenjivača lako sabiramo energiju dobijenu solarnim kolektorima, kotlom na čvrsto, kotlom na tečno ili gasovito gorivo kao i elektro kotlom.
  • Olakšana proizvodnja sanitarne vode. Ovo je varijanta upotrebe za AKB konstrukciju. Omoguava kontrolu rada kotla na čvrsto gorivo, a samim tim i kvalitetno poboljšava proizvodnju sanitarne vode.

 

Akumulatori toplote 2000 Radijator Kraljevo sadrže sledeće karakteristike:

Konstrukcija akumulatorskih posuda AK je izrađena od konstrukcionog čelika i sfernih dančića, zavarena postupcima automatskog zavarivanja tako da lako izdržava radne pritiske i pritiske ispitivanja od 5 bara.

Izolacija posude omoguava minimalne gubitke energije u okolni prostor i oni iznose oko 0,3 C za sat vremena. Preporučena količina vode po kilovatu snage kotla je 30+50 L. AK serija akumulacija izradjuje se u tri veličine 500, 800 i 1000 L, a ako je korisniku potrebna veća količina vode povoljno je spojiti i dve posude. Na vrhu posude je priključak za sigurnosni vod, dok za više krugove grejanja ili za spajanje više posuda, postoji 8 priključaka od 5/4 cola. Postoji i 4 priključka od 1/2 cola koji se koriste za sonde odgovarajujih automatika ili za termometre.

Ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati. Ostala oprema za grejanje.